Jak w temacie ?
Skrzywiona tylna oś (stłuczka)
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Skrzywiona tylna oś (stłuczka)
Stało się...
Auto dostało w tylnie lewe koło.
Niby źle to nie wygląda ale tylne lewe koło jest przekrzywione w góre o jakiś 10-15 mm.
Czy mogła podłoga skrzywić się? ( Zauważyłem że tylna klapa z prawej strony ma większą szczeline o ok. 1-2 mm w porównaniu ze stroną lewą)
Do wymiany drzwi tył ( słupki drzwiowe ani próg dolny nie ruszony), tylni błotnik przy dolnym nadkolu delikatnie wgnieciony, tylni zderzak nie ruszony)
Czy to się skończy tylko na wymianie belki, czy będzie do wymiany mocowanie do nadwozia, piasta, czop?Seria 188KM/270Nm na 95RON
-
-
+ felga , tarcza (chyba) i pozniej trzeba sprawdzic samochód na ramie , żeby zobaczyć czy równo poskładanyZamieszczone przez Sebastian_M26piasta, czop?
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
nie ma co zgadywać. Octę na ramę, dokonać pomiary i będzie wiadomo wtedy co trzeba naprawiać, wymieniać. :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Szkoda będzie robiona z AC Allianz.
Jak wygląda taka procedura, ma ktoś doświadczenia z tym towarzystwem?
Czy Allianz zrobi wycene wg. Audatex czy będe musiał taką wycene we własnym zakresie wykonać.
Nie chciałbym tego robić w ASO, ale chciałbym na oryginalnych nowych częściach w znajomym nieautoryzowanym warsztacie.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
zapytaj kolegę misiek^wro, przerabiał taki tematO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Jak miałem stłuczkę to swoje auto naprawiałem z OC sprawcy z Alianzu właśnie.Jest spoko, nic sie nie martw.Ja nie dołożyłem ani złotówki a nawet jeszcze trochę zostało
Komentarz
Komentarz